Flamencosa Annemiek Monique Juan

Annemiek Kusters - zang en gitaar

 

 

Zoekend naar uitdagingen werkte Annemiek Kusters na haar studie op de kunstakademie als free-lance grafisch ontwerpster en illustratrice. In die jaren raakte het gitaarspelen, zingen en dansen op de achtergrond. Totdat ze kennis maakte met flamencomuziek! De oorsprong en achtergronden van een cultuur waarin muziek de taal van de ziel werd. Deze muziek raakte haar diep en inspireerde haar om op zoek te gaan naar de ‘flamenco’ in haarzelf.

Samen met danseres Monique Peelen en percussionist Juan Gallardo vervolgt zij haar muzikale zoektocht met nieuwe uitdagingen en steeds weer nieuwe grenzen om te verleggen. 

Naast haar muziek met Flamencosa heeft Annemiek ook een solo-repertoire opgebouwd van spaans- engels- nederlands- en limburgstalige muziek.

naast haar activiteiten als soliste of met het trio Flamencosa brengt Annemiek ook muziek in de huiskamers van vele zorgcentra

 

 

 

muziek en dementie

Muziek is voor veel mensen een waardevolle en onmisbare activiteit, als ontspanning of als prikkeling. Samen zingen bevordert niet alleen het sociale contact tussen mensen maar is daarbij ook nog eens gezond !

Af en toe zorgt Annemiek voor muziek in de huiskamer of aan het bed bij verschillende zorgcentra in de regio. In kleine kring zingt zij bekende volksliedjes en speelt op gitaar. Haar muziek is niet alleen om rustig naar te luisteren maar nodigt vooral ook uit om samen te zingen.

Muziek in de huiskamer

Muziek in de huiskamer is bedoeld voor een kleine groep mensen in rustige, huiselijke sfeer. Een muziek-middag in een zorgcentrum kan eventueel opgedeeld worden in kortere delen / voor verschillende kleine groepjes mensen. Soms is het ook fijn als er ruimte is voor muziek aan het bed.

Muziek aan het bed

Muziek aan het bed is bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn en veel tijd in bed moeten verbrengen of voor mensen die zich in een groep onrustig voelen. Annemiek brengt dan een ‘muzikaal bezoekje’ aan het bed of op de kamer; 'een op een' of samen met familie of vrienden.

Muzikaal cadeau. Om bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum een speciaal tintje te geven kunnen familieleden of vrienden Annemiek ook als ‘muzikaal cadeau’ uitnodigen 'in de huiskamer of aan het bed '